domingo, 9 de enero de 2011

Taronges confitades amb xocolata


Després de provar unes quantes vegades aquesta recepta, em veig amb cor de penjar-la, per si algú s'atreveix ( no és complicat, però si porta una mica de feina). Així podrem entomar l'inici de les classes després de la pausa nadalenca amb més ànims... Si, jo també estava molt bé a casa, fent cuinetes i dormint i, i... però que hi farem...
Per ser justa hauré de dir que la recepta original es del blog de cuina de la Dolors (allà trobareu la recepta en castellà) que és molt famós, encara que jo he modificat una mica les quantitats.

Ingredients:

Pera 3/4 taronges de taula... (aproximadament 1 kilogram), 200 cl d'aigua, 300 gr de sucre, 2 pastilles de xocolata (jo faig servir la del 72% de Hacendado-mercadona).

1. Rentar bé les tanges i tallar-les primes, amb cura que no es trenquin.

2. Escaldar-les, es a dir, ficar-les uns 30-40 segons en aigua bollint i treure-les de seguida submergint-les en aigua molt freda (amb glaçons de gel).

3. Posar a bollir 200 d'aigua i 300 de sucre, ficar les taronges i deixar-les a foc lent una hora... no solen cremar-se pero esteu atents al final... depen de l'aigua que treguin poden quedar-se sense i es cremarien.

4. Treure-les de l'aigua amb sucre i posar-les en una safata de forn amb paper vegetal (de forn). Posar-les al forn uns 20-25 minuts, a 150 graus. Aixó serveix pq s'assequin... el mateix, atenció no es cremin.

5. Treure-les del forn i deixar-les reposar i refredar-se... jo les deixo tota la nit. Potser va bé canviar-les a un plat... de vegades el paper de forn fa que romanguin humides.

6. Al matí següent desfer la xocolata, partir les taronges amb tissores de cuina i submergir la meitat en xocolata. despres es tornen a deixar en una safata amb paper de forn i es deixen una estona a la nevera pq la xocolata es torni a endurir.


Per conservar-les: a la nevera en un recipient tancat, es poden servir fredes, o treure-les una mica abans de servir-les... Bon profit i bon any.



4 comentarios:

  1. Mmmm, què bones, jo les faig però només amb la pell de la taronja i estan boníssimes!!

    ResponderEliminar
  2. Mmmmmmmmmmmmmm¡¡¡
    Sens dubte, en la meua pròxima visita a Barcelona, hem de fer unes quantes.

    Ja m'encarregaré jo de portar taronges valencianes "com cal", perquè isquen boníssimes.

    El iaio de València

    ResponderEliminar
  3. són bonissimes!!! si les taronjaz són valencianes no ho sé, però us asseguro que el la recepte que fa la Irene és quasi perfecte! (se'm fa la boca aigua)

    La cunyada gracienca

    ResponderEliminar
  4. Sóc l'Irma, la de la coca amb les teves taronges...

    Doncs Irene, t'he de dir que el que em va agradar més de la coca van ser les taronges! Si t'animes a fer la coca ja em diràs què tal que a mi no em va donar gaire bon resultat. Crec que el temps de reposat de la massa és massa curt.

    ResponderEliminar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...